Aikikan - Aikikai Aikido

Projecten

Tijd Voor Vechtsport!

In opdracht van de Koninklijke Federatie voor Krachtsport Nederland KFKN organiseert Aikikan in samenwerking met de gemeente Enschede sportstimuleringslessen voor (allochtone) jeugd. Dit is een 4-jarig project met als doel de sportdeelname van (allochtone) jongeren te bevorderen. Meer informatie...

Zelfverdediging

Aikikan verzorgt zelfverdedingscursusen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De lessen zijn seksespecifiek en zijn gebaseerd op de principes van Aikido. Aikikan heeft zelfverdedigings- en Aikidolessen verzorgd voor het Bonhoeffer College en Het Stedelijk Lyceum in Enschede en het Montessori en de Bataafse Kamp in Hengelo.

Voor nadere informatie: S.Derakhshan

Weerbaarheidlessen

De weerbaarheidlessen die Aikikan biedt zijn bedoeld voor leerlingen van het basisonderwijs. De onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.: een goede houding, pesten, afweertechnieken, zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen en durven 'nee' te zeggen. Aikikan heeft de afgelopen jaren weerbaarheidlessen verzorgd in opdracht van Enschede Zuid, GGD en Jarabee, op vele scholen in Enschede.

Ook geïnteresseerd in weerbaarheidlessen op uw school, neem contact op met: S.Derakhshan

Open lessen

Aikikan Dojo heeft meerdere malen open lessen georganiseerd voor zowel basisscholen als voortgezet onderwijs. Op deze wijze wil Aikikan leerlingen de gelegenheid bieden om in hun vertrouwde omgeving kennis te maken met Aikido.

Scholen die ook geïnteresseerd zijn in een open les kunnen contact opnemen met: S.Derakhshan

Verlengde schooldag

In het kader van de verlengde schooldag heeft Aikikan Dojo in samenwerking met de stadsdelen West en Zuid in Enschede, cursussen van 10 lessen verzorgd voor basisscholen in de wijken Pathmos, Wesselerbrink, Stroinklanden en Helmerhoek. Dit was een groot succes.

Bent u geïnteresseerd, neem contact op met: S.Derakhshan

"Sport is gaaf"

Afgelopen jaren heeft Aikikan Enschede in opdracht van stadsdeel Zuid het "Sport is gaaf" project verzorgd. Er waren 150 deelnemers van 5 scholen in de wijk Wesselerbrink.