Algemeen

Voor algemene vragen over Aikikan kunt u contact opnemen via:

E-mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Correspondentie:

Aikikan Dojo
Vrielinklanden 63
7542 LT  Enschede

 

Algemeen

Voor algemene vragen over Aikikan kunt u contact opnemen via:

E-mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Correspondentie:

Aikikan Dojo
Vrielinklanden 63
7542 LT  Enschede

 

Voor bedrijven

Aikido staat voor de weg (Do) van innerlijke kracht (Ki) in harmonie (Ai). Dit is het uitgangspunt van Aikido, bewustzijn en erkenning van je eigen kracht en die van de ander. Aikido is gericht op het gebruikmaken van en omgaan met elkaars krachten, zowel de positieve als de negatieve, en daarom uitermate geschikt als basis voor trainingen voor het bedrijfsleven.

De mogelijkheden

Aikikan biedt diverse mogelijkheden op het gebied van bedrijfstrainingen en –activiteiten. Afhankelijk van de doelgroep en het door u beoogde doel kunnen trainingen/cursussen worden samengesteld, zowel voor het management als voor andere organisatieonderdelen. De trainingen zijn praktisch gericht; er wordt vooral veel gedaan, geoefend en ervaren. Deze ervaringen worden gerelateerd aan de beginselen van Aikido en toepasbaar gemaakt voor de dagelijkse praktijk.


Elke training / cursus is maatwerk. In overleg met u wordt de intensiteit en de tijdsinvestering van de cursus bepaald. Onderstaande elementen kunnen deel zijn van een bredere training, maar kunnen ook apart worden gegeven, toegespitst op de doegroep en hun plek binnen uw organisatie:


 • Houding, zelfvertrouwen, sociaal inschattingsvermogen
 • Conflicthantering, omgaan met agressie
 • Beïnvloeden van groepsprocessen
 • Aikido als instrument tegen ziekteverzuim
 • Stresspreventie
 • RSI-preventie
 • Zelfverdediging
 • Bedrijfsuitjes of -workshops

Houding, zelfvertrouwen, sociaal inschattingsvermogen

Ze zijn van belang voor functies binnen alle lagen van uw organisatie. Ervaar uw eigen kracht, sta sterk en straal zelfvertrouwen uit. Ontdek de krachten van de ander en leer deze aan te wenden voor het bereiken van uw (gezamenlijke) doel.

Conflicthantering, omgaan met agressie

Aikido gaat uit van het gebruik van uw eigen innerlijke kracht en energie en van de kracht en energie van de ander. Wanneer deze laatste anders gericht zijn dan uw eigen kracht en energie, leert Aikido dit om te buigen in de juiste richting. De training leert hoe conflictueuze situaties te voorkomen, om te gaan met agressie en bedreigende situaties en biedt mogelijke oplossingen.

Beïnvloeden van groepsprocessen

Wanneer de werkverhoudingen niet meer optimaal zijn leert Aikido de energie van de betrokkenen weer te richten op een gezamenlijk doel, om te gaan met elkaars positieve en negatieve kanten en deze te erkennen en respecteren.

Aikido als instrument tegen ziekteverzuim

Wij kunnen voor uw personeel specifieke Aikidolessen verzorgen, met als doel het voorkomen of verlagen van ziekteverzuim.


Ook kan uw personeel collectief deelnemen aan de reguliere Aikidolessen tegen aangepast tarief.

Stresspreventie

Blokken van 10 lessen, waarin aandacht wordt gegeven aan preventie van stress, erkennen van stress, herkennen van stress, omgaan met stress. Tijdens de cursus komt de oorzaak van de stress naar voren, en wordt bespreekbaar gemaakt.

RSI-preventie

Eenvoudige oefeningen met als doel RSI te lijf te gaan.

Zelfverdediging

Gebaseerd op de principes van Aikido worden trainingen gegeven gericht op:


 • houding, inschattingsvermogen, zelfvertrouwen
 • het voorkomen van escalatie van een bedreigende situatie
 • afweertechnieken, en technieken waarmee je uit een bedreigende situatie kunt komen
 • voor specifieke doelgroepen kan daar nog aan toegevoegd worden: immobilisatie- en klemtechnieken.

Bedrijfsuitjes of –workshops

Naar keuze kunnen workshops verzorgd worden van 1 uur tot een hele dag of een weekend. Deze mogelijkheid kan worden aangeboden als een ‘leuk dagje uit’ of ingevuld of gecombineerd worden met één of meerdere van de bovengenoemde mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.